چگونه سرباز امام زمان بشویم؟
منتظران و یاوران مصلح جهانی باید خود صالح باشند؛ بنابراین برای فراهم كردن زمینه ظهور حضرتشان، ما باید از خود آغاز كنیم و با اراده ای محكم، عزمی راسخ و برنامه ای دقیق به اصلاح افكار و اندیشه ها و نیز تغییر و اصلاح رفتار و كردارمان بپردازیم و با آگاهی ازوظایف عملی و گسترش شناخت خود از مبانی دینی و معرفتی، در راه تقویت بنیه اعتقادی و اخلاقی خویش، تلاش و كوشش كنیم. و در یك جمله با اجتناب از معاصی، لغزش ها و گناهان و انجام دادن واجبات و وظایف دینی ـ در هر محیطی كه هستیم ـ به خودسازی اقدام كنیم و با توبه از اعمال گذشته، قلب خویش را برای تجلّی و ورود نور الهی آماده سازیم. بنابراین گناهان گذشته ـ هر چند زیاد باشد ـ نمیتواند مانع مهمی در راه رشد و كمال و پیوستن به جرگه منتظران و یاوران واقعی امام زمان(عج) باشد. پس با توبه واقعی، می توان سیئات و بدی های گذشته را به حسنه و نیكی تبدیل كرد و به اصلاح گذشته همت گماشت.
قرآن راجع به حضرت مهدی(ع) و اصحاب ایشان می فرماید:«الذین ان مكناهم فی الارض اقاموا الصلاه و آتوا الزكاه و آمرو بالمعروف و نَهوا عن المنكر؛ كسانی كه اگر در زمین به آنان توانایی دهیم، نماز را به پا داشته و زكات را [به مستحق] می بخشند و به معروف امر نموده و از منكر نهی می كنند.[۱]
امام باقر(ع) در تفسیر این آیه می فرماید: «این آیه برای آل محمد و مهدی(ع) و اصحاب او است».
در نتیجه اگر ما هم می خواهیم از اصحاب و یاران آن حضرت باشیم، باید به این امور اهتمام ورزیم. در این رابطه به راهكارهای زیر توجه فرمایید:
۱. ارتباط معنوی خود را با خدای متعال تقویت كنید؛
۲. نمازهای یومیه را در اول وقت و حتی المقدور به جماعت بخوانید؛
۳. سعی كنید در نماز حضور قلب داشته باشید و همیشه خود را در محضر خداوند متعال بدانید؛
۴. از هر گونه گناه و معصیتی اجتناب كنید؛
۵. بدانید كه هر هفته، نامه اعمال شما به حضور امام زمان(عج) عرضه می شود و مورد بررسی قرار می گیرد؛
۶. اكنون كه در دوران تحصیل علم هستید، بیشترین توجّه خود را به درس و موفقیت تحصیلی داشته باشید؛
۷. با مطالعه كتابهایی كه درباره امام زمان(ع)، آگاهی و شناخت خود را در این زمینه تعمیق و گسترش بخشید؛
۸. برای اصلاح اوضاع فرهنگی دانشگاه، به تنهایی یا به كمك دیگر دانشجویان متدین و دلسوز و یا به كمك بعضی از تشكلهای مذهبی دانشگاه، امر به معروف و نهی از منكر كنید و بدین وسیله جلو بعضی اعمال خلاف را بگیرید. در این راه نهراسید و خجالت هم نكشید؛ زیرا خشنودی و رضایت امام زمان(ع)، در گسترش ارزشهای دینی و اخلاقی و اجتناب از گناه و خلاف است.
نکته ای که به نظر بنده ذکرآن بی مناسبت نیست این است که: در مورد تعداد یاران حضرت مهدی(ع) كه در روایت ۳۱۳ نفر ذكر شده است، این تعداد از سران حكومت و به اصطلاح كارگردانان حكومت امام(ع) و از كادرهای اصلی حكومت جهانی حضرت مهدی(عج) می باشند. ولی تعداد زیادی دیگر در رده های پایین تر و طبقات دیگر حكومت سعادت بخش آن امام همام(ع) می باشند، چون در حكومت صالحان تمام بدنه حكومت باید از افراد صالح تشكیل گردد و علاوه بر كادرهای بالا و اصلی كه متشكل از ۳۱۳ نفر است، رده های پایین تر باید اهل تقوا و صلاح باشند.
برای تقویت توجه به حضرت ولی عصر(عج) مطالعه كتب مربوط به آن حضرت توصیه می شود از جمله:
۱. بحارالانوار، ج ۵۲ و ۵۱، ترجمه علی دوانی
۲. خورشید مغرب، استاد محمد رضا حكیمی
۳. وابستگی جهان به امام زمان(عج)، آیت الله صافی گلپایگانی
۴. دادگستر جهان، آیت الله ابراهیم امینی
پی نوشت:
[۱]- حج، آیه ۴۱.
منبع: مرکز ملی پاسخگویی به احکام