برگزاری اولین نشست فرهنگی – پژوهشی: نقش طلاب در احیاء امر به معروف و نهی از منکر در مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها آران وبیدگل
برگزاری اولین نشست فرهنگی – پژوهشی: نقش طلاب در احیاء امر به معروف و نهی از منکر در مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها آران وبیدگل
مدرسه علمیه ومرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی حضرت زینب سلام الله علیها آران وبیدگل اولین نشست فرهنگی - پژوهشی را در هفته احیا ءامر به معروف و نهی از منکر برگزار کرد.
این نشست با حضور طلاب سطح دو و سه و اساتید محترم مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها در مورخه 94/7/26 برگزار گردید
در این نشست معصومه امین پور استاد حوزه و کارشناس بحث به ایراد سخن پرداخت و بیان داشت جنبش و حرکت امام حسین علیه السلام با این شعار آغاز گردید: خدایا ارزش ها را دوست دارم و ضد ارزش ها را ناپسند میشمارم.
امام حسین علیه السلام با بررسی اوضاع جامعه به این نتیجه رسیدند که معروف ها هر روز در حال کاهش است و منکرها رو به افزایش هستند به همین علت کمبود این واجب فراموش شده را احساس کردندو یکی اهداف نهضت خود را احیاء امربه معروف و نهی ازمنکر قرار دادند.
با نگاه به اوضاع جامعه امروز،از حجاب و پوشش و عزاداری هایمان گرفته که این روزها فقط به ظاهر بسنده کردیم و ظاهری سیاه پوش داریم اما دریغ از اینکه باید برای همین لباس مشکی هم یک حرمتی قائل باشیم تا امنیت که در سال های اخیر کاهش یافته است.
ایشان تاکید داشت که در زمان حکومت امام حسین علیه السلام حکومت از دست باشرافت ترین فرد به دست پست ترین فرد افتاد و آلان هم نابسامانی های وضع جامعه امروز علتش چیزی نیست مگر عدم تذکر به یکدیگر و واجب فراموش شده ای به نام امر به معروف و نهی از منکر.
در این زمانه دشمن خیلی خوب برروی احکام شرع ما دست برده و مغالطه کرده است و در عرف هم جاری شده است که اگر تاثیر ندارد امر به معروف و نهی از منکر واجب نیست اما آیا واقعا احکام شرع ما این است ؟!!اصل حکم شرع این چنین بیان شده که اگر احتمال تاثیر میدهید باید امر به معروف و نهی از منکر کنید اما دشمن این احتمال تاثیر را مغالطه کرده و برداشته است.
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای این چنین فرمودند:احتما ل تاثیر همه جا قطعی است و کار امر به معروف را باید انجام داد.
در جامعه بعضی ها مسولیتشان سنگین تراز بقبه افراد جامعه است مانند ما طلاب.
حضرت آیت الله جوادی املی از حضرت مسیح علیه السلام بیان می کنند که مالا ینفعک لهوه لا ینفعک لفظه اگر دیدار کسی در تو تاثیر نداشت پس لفظش هم در تو تاثیر ندارد.
ما طلاب باید خودسازی داشته باشیم تا دیدارو گفتارمان بر روی افراد تاثیر گذار باشد و در این بین اسلام هم تاکید بر دیدار با علما کرده است چون اگر عالم؛ عالمی باشد که خودسازی کرده باشد ،دیدارش بر وجودافراد تاثیر گذار خواهد بود.یکی از نامه های امیر المومنین علی علیه السلام به امام حسن مجتبی علیه السلام این طور بیان شده است که اگر دیدار یک نفر در تو تاثیر گذر بود بدان گفتارش هم تاثیر گذار خواهد بود.
اول هم ما طلاب باید از خودمان شروع کنیم. در این باره حضرت آیت الله جوادی آملی می فرمایند:در همه ما خداوند یک نورانیتی را به ودیعه گذاشته که باید از آن استفاده کرد و به ظلمات تبدیلش نکیم.اگر دیدیم که در فرزند و خواهر و مادر خودم نمی توانم تاثیر گذار باشم باید بدانم که این نوانیت را از دست داده ام که وجودم و گفتارم تاثیر ندارد.
وی با بیان سخن ایت الله جوادی آملی که مهمترین و اولین و ضروری ترین شرط برای طلبه و دانشجو طهارت روح است برخودسازی تاکید کردند و گفتند اگر خواستیم گفتارمان تاثیر گذار باشد باید دارای قلب مصفا ودل خاشعی داشته باشیم.
و اشاره ای به کلام امیر المومنین علی علیه السلام به امام حسن علیه السلام داشتند که : اگر یقین کردی در امورت،قلبت مصفا شده آنگاه خشوع پیدا می کنی در این هنگام نظراتت کامل میشود و همه نظراتت واحد ، آنگاه هدفتان واحد و مشخص میشود.
در ادامه جلسه سرکار خانم مرشدی مسئول ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر مدرسه به وظیفه و اهداف و ضرورت این ستاد پرداخت و از طلاب در همکاری با این ستاد دعوت به عمل آورد .
پایان بخش جلسه امر به معروف و نهی از منکر، مداحی ویژه ایام محرم بود که با حضور مداح اهل بیت برگزار گردید.