احکام
استفتائات احکام نجاسات ( آیه الله خامنه ای)
سوال آیا اثر کم رنگ خون که بعد از شستن بر لباس باقى مىماند، نجس است؟
پاسخ: اگر عین خون نباشد و فقط رنگ آن باقى مانده باشد، پاک است.
سؤال: لکه خونى که گاهى در تخم مرغ یافت مىشود، چه حکمى دارد؟
پاسخ: محکوم به طهارت است، ولى خوردن آن حرام است.
سوال : پوستى که گاهى از لبها، دستها و یا پاها جدا مىشود، محکوم به طهارت است یا نجاست؟
پاسخ: پوست نازکى که خود بخود از دستها، لبها، پاها و سایر قسمتهاى بدن جدا مىشود، محکوم به طهارت است.
سوال: آیا لباسهایى که با لباسشویى تمام اتوماتیک شسته مىشود، پاک مىگردد یا خیر؟ نحوه کار این لباسشویىها به این صورت است که در مرحله اول که لباس با آب مخلوط با پودر لباسشویى شسته مىشود،
مقدارى از آب و کف پودر بر شیشه درب لباسشویى و نوار پلاستیکى اطراف آن پاشیده مىشود، و در مرتبه دوم آب غساله شستشو کشیده شده ولى کف پودر، درب و نوار پلاستیکى اطراف آن را بهطور کامل مىپوشاند. در مراحل بعدى ماشین لباسشویى لباسها را در سه نوبت با آب قلیل مىشوید و از آن پس آب غساله بیرون کشیده مىشود، امیدواریم توضیح بفرمایید، لباسهایى که به این ترتیب شسته شدهاند، پاک هستند یا خیر؟
پاسخ: اگر بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباسشویى به لباسها و همه قسمتهاى داخل ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.
سوال: اگر آب بر زمین یا در حوض یا حمامى که لباس در آن شسته مىشود، ریخته شود و قطراتى از آن آب به لباس ترشح کند، آیا لباس نجس مىشود یا خیر؟
پاسخ: وقتى که آب بر مکان یا زمین پاکى بریزد، ترشح ناشى از آن هم پاک است و اگر شک داشته باشیم که آن مکان پاک است یا نجس، باز هم ترشح آن، پاک است.
آیا آبهایى که در چالههاى موجود در خیابانها جمع مىشود، پاک است یا نجس؟
پاسخ: این آبها محکوم به طهارت هستند.
سوال: رفت و آمدهاى خانوادگى با اشخاصى که به طهارت و نجاست در خوردن و آشامیدن و مانند آن اهمیت نمىدهند، چه حکمى دارد؟
پاسخ: بهطور کلّى در مورد طهارت و نجاست، حکم دین اسلام این است که هر چیزى که یقین به نجاست آن نباشد، از نظر شرعى محکوم به طهارت است.